Keterangan Lanjut Sila Hubungi: Tel 013-4117745 ONLINE BORANG PESANAN PATI MINYAK ZAITUN

HIMPUNAN KHUTBAH HALAL TUBE

AWAS....KOPI RADIX PUNYA HAL.....  

Wednesday, April 21, 2010

Kempen Boikot Kopi Radix Palsu..Boikot semua pasaraya cina yg jual kopi
RADIX krn semua kopi RADIX di pasaraya cina disahkan palsu.
KENYATAAN GM
AMARAN KERAS PADA SEMUA YANG TERLIBAT

INFO PENTING KOPI RADIX PALSU DARI GM HPA

Kejadian ini kembali berulang dan dilakukan oleh sendikit “TAUKEH” yang sememangnya terkenal dengan istilah “KALAU TIDAK PENIPU MAKA ITU BUKAN TAUKEH”. Sah mereka ini sering kali memberi ancaman kepada kita khususnya umat Islam yang ingin mensukseskan perniagaan HALAL & TOYIBAN. Tektik mereka sungguh licik dan amat susah di kesan. Diantaranya adalah seperti berikut;

i) Berpura menjadi ahli yang kononnya ingin memasarkan Kopi Radix Asli, namun diselit dengan Kopi Radix Palsu.
ii) Menggunakan nama keahlian Melayu sebagai penyamaran dan melakukan akibiti haram ini. Malangnya ada yang sanggup mengadaikan maruah kepada Taukeh ini untuk sedikit habuan yang mereka tidak sedar akan menghancurkan perniagaan Umat Islam. Hal ini di kesan berlaku di Perlis, Seberang Perai, Kulim, Kelantan, Perak Utara dan Selangor.
iii) Memasarkan Kopi Palsu dan dijual di bawah harga ke sebahagian besar kedai Borong dan Pasaraya.

Justeru itu pihak HPA dengan resminya mengistiharkan demi keselamatan pengguna, maka semua KOPI RADIX yang berada di PASARAYA dan PEMBORONG adalah tidak sah dan PALSU. Pihak HQ dengan ini akan tidak akan membenarkan lagi penjualan KOPI RADIX ke mana-mana pasaraya dan kedai BORONG bagi mengelakan kecelaruan pengguna terhadap penggunaan KOPI RADIX.

Pihak HQ akan menamatkan serta merta tanpa rayuan mulai sekarang kepada mana-mana pengedar yang didapati melakukan salah guna menjual secara salah laku hingga mengganggu pasaran KOPI RADIX masakini. Pihak HQ juga akan mengambil tindakan kepada pengedar yang didapati melakukan unsur lawan harga kepada pekedai dan peruncit sehingga mengganggu gugat keharmonian pasaran ini.

Kepada pembaca blog ini sila sebarkan segera kepada blog-blog yang lain.
AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


Sabun Asiatica dan Berus Sabut  

Sunday, April 18, 2010

Assalammualaikum...

Sedikit perkongsian tentang sabun asiatica + berus sabut.

Kisah ini terjadi pada diri saya sendiri, 3 tahun yang lepas. Saya mengalami kegatalan pada kulit kaki berdekatan dengan buku lima. Pada mulanya saya sangka kaki saya hanya gatal biasa yang menjadi cecair kecil yang berwarna putih (air bisa). Tetapi bila cecair itu pecah ia mula terasa gatal dan mula merebak sehinggga menjadi bulatan sebesar duit syiling 50 sen. 10 hari selepas itu ia semakin membesar dan melarat.

Selepas itu saya pergi berjumpa dengan doktor dan doktor mengesahkan bahawa kaki saya ini kemungkinan dijangkiti kuman sejenis kulat. Jadi beliau memberi sejenis ubat untuk disapu. Sapu punya sapu kulat tak hilang-hilang juga.

Akhirnya saya tidak berpuas hati lalu bertanya kepada seorang pemimpin HPA yang terkenal dengan ceramah motivasinya. Apa yang beliau beritahu kepada saya berbunyi begini :

"Pada saat ini awak cuba guna sabun asiatica dan gosok dengan menggunakan berus sabut."

Lalu saya bertanya lagi ;
"Kenapa berus sabut"

Pemimpin itu menjawab:
"Kalo kau nak tahu pokok kelapa banyak kegunaannya, dari daun sampai kepada batangnya banyak manfaatnya."

Saya tanya lagi;
"Tak sakit ka bila di gosok"

Lalu beliau menjawab;
"Kau gosok ja....kalo sakit.....kau pejam mata"

Selepas daripada itu saya terus istiqamah menggunakan sabun Asiatica dan berus sabut dan hasilnya amat menakjubkan dan ia berkesan sekali. Sekarang kaki saya dah sembuh dan licin seperti sediakala. Jadi tidak rugi kalau kita mencuba......

AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


 

Design Sobhi Hassan@ Copyright sobhishpa09