Keterangan Lanjut Sila Hubungi: Tel 013-4117745 ONLINE BORANG PESANAN PATI MINYAK ZAITUN

HIMPUNAN KHUTBAH HALAL TUBE

KELAS MINGGUAN LANGKAWI...BERSAMA PJS NORHYZAD  

Saturday, July 11, 2009

Pada 11 Julai 2009 cawanngan Langkawi telah dihadiri oleh seorang leader dari Sungai Petani yang begitu komitmen dalam setiap program HPA iaitu PJS Norhyzad b Kassim. Kelas mingguan dihadiri beberapa PJS disekitar Langkawi iaitu PJS Ust Zaki, PJS Salimi dan PJS Rozaida. Kelas diadakan pada jam 3.00petang dan dihadiri oleh penduduk di sekitar Pulau Langkawi.


PJS NORHYZAD sedang menyampaikan ceramahnya


Para pengedar muslimat asyik mendengar ceramah


PJS Ahmad Zaki bersama pengedar muslimin


Bakal penceramah yang hebat PJ Faizy b Halim sedang menyampaikan produk pilihan iaitu Mega-3.

AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


PRA PBC di Hotel Sungai Petani Inn....  

Friday, July 10, 2009


PJS UST. MOHD ZAHIR sedang menyampaiakan ceramah
Program Pra Perkongsian Bijak Cemerlang telah diadakan dengan begitu jayanya pada 9Julai 2009 bertempat di hotel Sg Petani Inn Sungai Petani,Kedah.
Menurut pengarah program”PJS Ust Mohd Zahir,Program ini merupakan program yang
pertama diadakan,ianya diadakan secara percuma dan insyaAllah akan diadakan setiap bulan. Ianyanya bertujuan membantu pengedar-pengedar untuk menyampaikan mesej perjuangan HPA dengan lebih berkesan kepada prospek dan masyarakat yang belum lagi bersama dan memahami perjuangan HPA.
Program dihadiri lebih dari 200 orang hadirin yang rata-ratanya adalah masih belum menjadi ahli HPA. Program sepanjang 2 jam setengah itu diisi dengan ceramah oleh PJS Ust Mohd Zahir yang begitu menarik dan bertenaga serta memukau keseluruhan hadirin. Hadirin didedahkan dengan persoalan kenapakah umat Islam perlu bersama HPA dan mengikuti program PBC. Sebanyak 12 hadiah cabutan bertuah kepada hadirin terpilih turut disediakan kepada hadirin bertuah dan di sampaikan olehPJS Mohd Aseri Hanapiah yang turut sama hadir memberikan sokongan kepada program yang diadakan.
Menurut seorang peserta yang hadir “saudara Abd Rahman Mahmud’ program ini ternyata Berjaya mengubah minda hadirin .Ada di kalangan peserta katanya pada mulanya agak sukar menerima HPA tetapi terus mendaftar untuk mengikuti PBC setelah tamat program pada malam itu.Diantara para peserta yang hadir

AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


UBAT BATUK BAHAYA...GANTIKAN..!!!!  KUALA LUMPUR: Kebanyakan ubat batuk dan selesema tidak sesuai digunakan bagi kanak-kanak yang berumur di bawah dua tahun, demikian penemuan Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD).

Berikutan penemuan kajian semula penggunaan produk ubat batuk dan selesema dalam kalangan kanak-kanak itu, PBKD membuat keputusan untuk mengambil tindakan kawal selia untuk mengehadkan penggunaan produk untuk batuk dan selesema bagi kanak-kanak, kata Pengarah Kanan Perkhidmatan Farmasi, Kementerian Kesihatan, Eisah A.Rahman dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau berkata, amaran keselamatan iaitu "Tidak sesuai digunakan di kalangan kanak-kanak yang berumur di bawah dua tahun" dan "Digunakan dengan berhati-hati dan mengikut nasihat doktor/ahli farmasi bagi kanak-kanak yang berumur di antara 2 hingga 6 tahun", wajib dinyatakan dengan jelas pada label dan sisipan bungkusan produk berkaitan.

Produk yang terbabit adalah sediaan cecair oral yang mengandungi antihistamin (seperti Brompheniramine, Chlorpheniramine, Clemastine, Dexbropheniramine, Diphenhydramine, Pheniramine, Promethazine dan Triprolidine), antitusif (seperti Dextromethorphan dan Diphenhydramine) dan dekongestan (seperti Ephedrine, Phenylephrine dan Pseudoephedrine) yang digunakan untuk rawatan batuk dan selesema.

Eisah berkata, produk sedia ada di pasaran berkemungkinan tidak mempunyai kenyataan amaran pada label produk mereka.

Beliau berkata, apabila memberi ubat batuk dan selesema kepada kanak-kanak yang berumur lebih dari dua tahun, ibu bapa dan pengguna perlu mengikut aturan pemakanan yang dijelaskan.

Ini kerana pengambilan ubat batuk dan selesema boleh membahayakan sekiranya diberi melebihi dos yang dicadangkan, memberi terlalu kerap atau mengambil lebih daripada satu jenis ubat yang mengandungi bahan aktif yang sama.

"Kebanyakan kandungan dalam persediaan ubat batuk dan selesema mengandungi campuran beberapa bahan ubat dan pemberian lebih daripada satu jenis ubat boleh menyebabkan dos yang berlebihan sekiranya tidak berhati-bati," katanya.

Beliau juga berkata, demam biasa tidak memerlukan rawatan perubatan yang khusus, kerana kebiasaannya batuk dan selesema dalam kalangan kanak-kanak boleh sembuh dengan sendirinya.

"Selesema dari jangkitan viral boleh ditangani dengan rehat, pengambilan air yang mencukupi dan mementingkan keselesaan pesakit," katanya.

Bagaimanapun, katanya, jika simptom berlarutan dan semakin teruk atau tidak menunjukkan tanda-tanda untuk pulih ataupun disertai dengan demam, mukus yang pekat dan kahak, pengguna perlu mendapatkan nasihat doktor.Dengan ini pastikan anda gantikan semua ubat batuk dengan produk herba HPA...MADULIA...Pasti nya lebih selamat dan mujarab...MADULIA..

AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


SILANG KAKI & KIROPRAKTIK (RAWATAN)  

Thursday, July 9, 2009
Ramai kalangan kita yang duduk santai dengan silang kaki….perhatian dari sudut kesihatan tabiat ini mengundang padah pada tulang belakang anda…nasihatkan orang lain dan diri anda sendiri agar tinggalkan tabiat buruk ini.
Dalam satu taklimat kursus Kiropraktik khas di beritahu duduk dengan menyilang kaki pada masa yang tertentu lama nya akan menyebabkan tekanan pada tulang belakang anda.
1.Tulang belakang akan jadi ‘C’ dan terbentuk condong.
2.Sakit bahagian leher dan tekanan pada tulang belakang bahagian atas.
3.Pada wanita,..Bahu akan tertekan sebelah menyebabkan pengikat tali baju dalam (bra) mudah jatuh melungsur kebawah…
Ingat..Jangan silang kaki anda…
BAGI YANG BOLEH BACA AKHBAR CINA SILA RUJUK DI ATAS…(PERHATIAN UNTUK SEMUA)

AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


DIET & KOPI DIET RADIX  

Tuesday, July 7, 2009

ANDA SEDANG USAHAKAN UNTUK KURUSKAN BADAN CADANGAN HPA SENERGIKAN SET KURUS DAN...
SLIM KELAS A
KOPI DIET RADIX PASTI BERHASIL Kopi Radix Diet untuk pesakit kencing manis memang pahit. Disamping itu ia juga menggunakan daun stevia sebagai bahan pengganti gula. Sebenarnya kopi diet ini ialah kopi untuk mereka yang bermasalah dengan kesihatan seperti kencing manis, gout , darah tinggi ,gastrik dan obesiti. Mereka yang ingin mengambil kopi diet mestilah berfikir minuman ini merupakan adunan ubatan pahit yang perlu di minum untuk mengekalkan kesihatan. Kopi diet juga merupakan adunan yang sangat baik untuk orang lelaki dan ia juga boleh digunakan untuk masalah impotensi.

Kopi diet boleh diambil bersama madu lebah bagi mengurangi kepahitannya dan jangan sekali-kali memasukkan gula kerana ia akan menghilangkan fungsi sebenar kopi diet. Kelebihan kopi diet boleh diukur selepas tiga hari meminumnya dengan dos minima 2 cawan sehari iaitu pagi dan petang. Tubuh akan terangsang menjadi bertenaga dan sangat sesuai bagi mereka yang berkerja yang melibatkan tenaga fizikal. Ada sedikit gula digunakan bagi mendapatkan imbangan tenaga dalam sinergi kopi diet. Kopi ini dijangka akan menjadi minuman nombor satu khususnya bagi mereka yang mementingkan kesihatan.InsyaAllah.

Hadirnya dalam bungkusan yang menarik boleh dibeli dengan harga pengedar RM 16.00 dan harga pengguna RM 20.00 untuk 15 paket dengan nilai mata 5. Selamat mencuba.
/DARI BLOG PAK JAMAL

AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


 

Design Sobhi Hassan@ Copyright sobhishpa09