Keterangan Lanjut Sila Hubungi: Tel 013-4117745 ONLINE BORANG PESANAN PATI MINYAK ZAITUN

HIMPUNAN KHUTBAH HALAL TUBE

PENGGERAK & NADI HPA...  

Saturday, May 2, 2009

NAH...TU DIA HPA HEBAT & MANTAP...
INI YANG ORIGINAL HPA 10 TAHUN LALU..
NADI PENGGERAK HPA INI DIA ...
LIHAT APA ADA DALAM GAJAH HPA

AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


SAMBAL PETAI PULAK....  

Friday, May 1, 2009


PERENCAH ALAMI HPA BAHAN-BAHAN
300 gram Udang besar
15 tangkai cili kering
PERENCAH ALAMI HPA
3 labu bawang besar -dikisar
4 ulas bawang putih- dikisar
4 keping petai
Air asam jawa CARA MEMBUAT:
Tumiskan bahan yang telah dikisar dengan sedikit minyak
Biarkan hingga kering dan naik bau
Masukkan air asam jawa,garam bukit,madu HPA dan Perencah Alami HPA
Masukkan udang serta Petai..Gaul sebati sebelum di angkat dan hidangkan…mmmm

AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


BERSAMA HPA....INSPIRASI JALANAN  

Thursday, April 30, 2009

SINGGAH KAT CWGAN HPA GUA MUSANG
ORANG KUAT HPA CAWANGAN KEPALA BATAS
PENGERAK PBC SG.PETANI di S.P Inn
CAWANGAN HPA BALIK PULAU
CAWANGAN HPA PENDANG
RECEPTION H.Q HPA...
DUTA ACEH PAK ASRUL SR DI RCH (Radix Chicken House)KODIANG
DUTA ACEH PAK ASRUL SR DI KILANG HPA JEJAWI

AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


GEJALA SENGGUGUT  

Wednesday, April 29, 2009


Senggugut atau "period pain" kerapkali dialami oleh wanita ketika kedatangan haid . Peringkat ringan senggugut biasanya akan mendatangkan gejala seperti sakit perut yang tidak melampau dan kitar haid yang tidak menentu.Senggugut yang dialami dizaman remaja atau sebelum berkahwin kadangkala boleh hilang selepas berkahwin namun sesetengah kes ia boleh kekak dan menjadi lebih serius. Senggugut yang lebih serius pula akan berlarutan hingga mendatangkan masalah lain seperti kemandulan. Apakah yang menyebabkan senggugut berlaku?Pengeluaran sejenis bahan - prostoglandin secara berlebihan akan menyebabkan kesakitan yang dirasai ketika senggugut.Otot rahim akan mengecut (contraction) dengan lebih cepat.Apakah pula yang menyebabkan pengeluaran bahan kimia ini? sesetengah penyakit pada sistem reproduksi juga boleh menyebabkan senggugut antaranya seperti jangkitan kuman,ketumbuhan pada salur peranakan dan rahim yang dinamakan fibroid.Pengeluaran hormon yang tidak seimbang juga boleh menyebabkan dinding rahim menebal dan mendatangkan penyakit lain yang dinamakan endometriosis yang boleh menyebabkan kemandulan.Kitar haid yang tidak teratur disebabkan oleh terlalu kurus atau terlalu gemuk juga boleh mendatangkan senggugut. Amalan tradisi turun temurun yang diamalkan oleh nenek moyang kita untuk mengurangkan kesakitan dan juga merawat senggugut masih boleh diamalkan hingga sekarang. Sesetengah individu merasa lebih selesa menggunakan produk herba atau tumbuhan herba untuk menangani masalah ini.HPA sediakan tiga herba khas untuk atasi gejala kesakitan ini 1.HERBA SENGGUGUT 2.PARAMARIA PLUS 3.TEH MANJAKANI KESEMUA HERBA INI MEMBANTU PROSES BERIKUT UNTUK PULIH KESIHATAN ANDA ...1. Membetulkan masalah hormone wanita dan mengandungi pytoestrogen. 2. Mengandungi bahan anti-kanser. 3. Bersifat astringen sebagai anti radang dan ubat darah tinggi. 4. Menghalus dan menegangkan kulit . 5. Menguatkan jantung dan mengelakan serangan angin ahmar. 6. Mengembalikan perca persalinan terutama selepas bersalin. 7. Memberikan tenaga sepanjang hari 8. Mendatangkan keriangan dalam hidup dan mengelakan kemurungan. 9. Menguatkan rahim dan mengelakan keguguran HERBA SENGGUGUT,PARAMARIA PLUS & TEH MANJAKANI

AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


HPA "KETEPATAN DIAGNOSIS & KEMUJARABAN HERBA  

Tuesday, April 28, 2009

"BIAR MAKANAN MENJADI UBATMU, DAN BIAR UBAT MENJADI MAKANAN MU" FALSAFAH HERBALISME


"ANDAINYA MEREKA MENGETAHUI KHASIAT HERBA HERBA KITA, NESCAYA MEREKA SANGGUP MENUKARKAN NYA WALAUPUN DENGAN KETUL KETULAN EMAS"

AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


BIAR BUTA MATA, JANGAN BUTA HATI  


Suatu hari seorang anak dan ayahnya sedang duduk berbincang-bincang ditepi sungai. Kata ayah kepada anaknya, "Lihatlah anakku, air begitu penting dalam kehidupan ini, tanpa air kita semua akan mati."

Perbualan tersebut didengari oleh seekor ikan kecil dari bawah permukaan air, lalu ia terus menjadi gelisah dan ingin tahu apakah air itu, yang dikatakan begitu penting dalam kehidupan ini.

Ikan kecil itu pun berenang dari hulu sampai ke hilir sungai sambil bertanya kepada setiap ikan yang ditemuinya.

"Hai, tahukah kamu dimana air itu? Aku telah mendengar percakapan manusia bahawa tanpa air kehidupan akan mati."

Ternyata semua ikan tidak mengetahui dimana air itu berada, si ikan kecil mulai gelisah, lalu ia berenang menuju ke mata air untuk bertemu dengan ikan sepuh yang sudah berpengalaman.

Lantas ia mengajukan soalan yang serupa kepada ikan sepuh itu.

"Dimanakah air itu?"

Maka jawab ikan sepuh, "Tak usah gelisah anakku, air itu telah mengelilingimu, sehinggakan kamu tidak menyedari kehadirannya. Memang benar, tanpa air kita semua akan mati."

Manusia kadang-kadang mengalami situasi seperti si ikan kecil ini, mencari kesana kemari tentang erti kehidupan dan kebahagiaan, padahal mereka sedang menjalaninya.

Mereka diberikan oleh Allah mata tetapi tidak mahu melihat, mereka diberikan telinga tetapi tidak mahu mendengar, mereka diberikan hati tapi bak kata pepatah Melayu, 'ikut hati mati, ikut rasa binasa'.


Mereka leka dan telah dilupakan oleh khayalan dunia yang sementara ini. Jauh sekali untuk bersyukur dengan apa yang sedia ada.

AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


MARI HAYATI BERSAMA  

Monday, April 27, 2009Dikisahkan ada seorang pengembara telah melawat sebuah pusat pelancongan di Thailand. Di sana terdapat seekor gajah yang besar yang telah dirantai. Pengembara itu kehairanan dan tertanya-tanya kenapa gajah itu tidak melepaskan diri walhal rantai itu kelihatan halus sahaja.

Lalu ia pun bertanya kepada pengembala gajah yang ada di situ akan rahsia yang digunakannya. Maka pengembala itu menjawab ;

" Sebenarnya gajah itu telah dirantai sejak kecil lagi. Dan rantai yang halus itu tidak pernah dicabut pada badannya sehinggalah ia dewasa. "

Maka fahamlah si pengembara tadi bahawa gajah itu sebenarnya sudah tertipu oleh dirinya sendiri. Hanya kerana kegagalannya untuk memutuskan rantai itu ketika kecil, apabila besar kegagalan tadi terus tersemat dalam mindanya.

Maka kita demikianlah juga. Kadangkala kita menganggap kegagalan dan kesusahan yang lepas akan berterusan hingga kini walhal masa sudah berubah, teknologi sudah berubah dan persekitaran juga sudah berubah.

Kenapa kita tidak terus mencuba?


AYUH MARI KITA BERUBAH..."A person who has a dream knows what he is willing to give up in order to go up"

Seseorang yang mengimpikan kejayaan akan sanggup mengorbankan sesuatu, untuk mendapatkan sesuatu. Meskipun hidupnya serba kekurangan, tanpa suapan kemewahan, tanpa dilimpahi kekayaan wang ringgit, tapi dia masih memiliki keinginan untuk berubah !

Ya, kita perlu berubah untuk berjaya. Bukan seperti gajah di atas, anda mesti set impian anda untuk berubah menuju kejayaan.

SIBUKKAN DIRI KITA DENGAN MEMBURU IMPIAN BERSAMA HPA!

AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


HPA....& GAJAH  

Sunday, April 26, 2009


SELALU DALAM TAKLIMAT MOTIVASI HPA-KPU DI SEBUT TENTANG ORANG YANG TAK MENGENALI HPA UMPAMA "SIBUTA DENGAN GAJAH" TERTARIK DENGAN CERITA INI DI PERTURUNKAN GAJAH-GAJAH HPA DI SINI.....PERGI BERKAWAN BARU TAU...
PELUK ERAT GAJAH
ANALISA NAJIS GAJAH
LIHAT DALAM MULUT GAJAH
KENALI HPA BACA BUKU INI...

AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


 

Design Sobhi Hassan@ Copyright sobhishpa09