Keterangan Lanjut Sila Hubungi: Tel 013-4117745 ONLINE BORANG PESANAN PATI MINYAK ZAITUN

HIMPUNAN KHUTBAH HALAL TUBE

BINCANG SUDUT KEDAI KOPI.....SATU PANDANGAN...  

Wednesday, June 23, 2010



SALAMUALAIK......saya telah berjumpa dengan ramai pengedar HPA yang hebat....luahan hati mereka di beri pada saya yang daif tak mampu di jawab....O.K.. ini cuma luahan sesalan bukan satu resolusi ternyata patut di nilai semula untuk semua...

1.Sejak kopi Radix naik harga.....apa peluang ini akan di ambil alih oleh pengedar kopi palsu..perlu di fahami kopi palsu merupakan satu beban pada para pengedar 'genuine' HPA...Sedia maklum telah banyak maklumat di salurkan untuk bertindak keatas kopi palsu tapi....Hampeh...tak ada tindakan konkrit dan nampak macam naik biarkan masalah ini hilang sendiri...
Persoalan nya kita aje yang sungguh nak produk killer HPA..kopi radix...ini jadi persaingan sihat dan nampak sangat pihak pengurusan macam tu aje....?????
2.Kenaikan harga pula kopi Radix drastik ini satu kejutan kerana tak ada pun maklumat awal...tak apa lah...pasal nak kawal stok...tapi ada maklumat bocor yang di ambil kesempatan untuk pihak tertentu untuk stok dan beli sebagai simpanan banyak...banyak...ini satu komplot....
3.Jualan RM 20 juta...satu realiti bersedia kah HPA adakan perubahan...adakan turning konsep untuk ada QA/QC lebih efisien....Setahu semua tak ada sistem khas untuk ini mengarah jualan lebih boombastik....Selepas RM20 juta....nak RM50 juta bersedia kah HPA..dalam cabaran ini..kita para pengedar tetap bersama HPA...kena matang lah sistem kena upgrade dan perbaiki...
4.HPA International.... satu realiti atau cuma bayangan untuk burst market....nyata satu kepayahan yang amat sangat nak taja dan dapat manafaat di Indonesia..seolah olah running dan bisnes ini di jalankan dualisma.....Susah nak bangkit hal ini kerana tak ada yang mampu di selesai tak ada saluran tepat untuk bertindak....
5.Opsyen HPA sekarang tertumpu pada SLM dan Trading,....bermakna para pengerak MLM cuma picisan dan bukan lagi Hardcore dalam perniagaan ini...Realiti nya para pengedar MLM harus bersedia untuk kuatan azam dan perlu peka ...
INI SEMBANG SEMBANG KEDAI KOPI SAHAJA...AWAS ADA REALITI NYA...SEPERTI YANG DI LAUNGKAN DALAM PBC...PraPBC HPA BOLEH.....

AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


20 PERKARA YG BERLAKU DALAM SEMINIT!!  

Tuesday, June 22, 2010



20 PERKARA YG BERLAKU DALAM SEMINIT!!

  1. 250 BAYI TELAH DILAHIRKAN
  2. 113 DARIPADA MRK DILAHIRKAN DLM KEDAIFAN
  3. 15 DARIPADANYA DILAHIRKAN DLM KEADAAN TIDAK SEMPURNA
  4. KEBANYAKAN PENDAPATAN SEKELUARGA DI U.S SEBANYAK $0.096
  5. OPRAH WINFREY MENJANA PENDAPATAN $523
  6. KEBANYAKAN PENDUDUK DI DUNIA MENJANA PENDAPATAN $0.013
  7. KEBANYAKAN RAKYAT U.S YG BERKERJA DI BIDANG I.T AKAN MENJANA $0.13
  8. KEBANYAKAN RAKYAT DI INDIA YG BERKERJA DI BIDANG I.T MENJANA $0.025
  9. SEORANG PEKERJA KILANG NIKE DI VIETNAM MENJANA $0.0014
  10. NIKE MENJANA PENDAPATAN $36,505
  11. 3 KES JENAYAH KEJAM BERLAKU DI U.S
  12. 2 KES KECURIAN KERETA BERLAKU DI U.S
  13. 55,757 TONG MINYAK DIHASILKAN
  14. PETIR MENYAMBAR BUMI SEBANYAK 360 KALI
  15. 5 KALI GEMPA BUMI
  16. 120,673 POUNDS MAKANAN YG MASIH BOLEH DIMAKAN TELAH DI BUANG DI U.S
  17. 950,186 POUNDS SAMPAH SARAP DI BUANG DI U.S
  18. 9 PENGHIDAP BARU VIRUS AIDS/HIV
  19. 107 KEMATIAN
  20. 18 DARIPADA KEMATIAN ITU BERPUNCA DARI KEBULURAN.
Kajian ini kebanyakannye dibuat di U.S,..teruk Amerika ni..nama je hebat! tapi tengok je lah kerosakan yg mereka lakukan dan buat dalam seminit..itu belum lg kite kira sejam,sehari seminggu setahun!!Memang hancur!...Punah...rosak...menghantui kita...Doakan agar kita di hindari segala petaka ini...Aminn

AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


 

Design Sobhi Hassan@ Copyright sobhishpa09