Keterangan Lanjut Sila Hubungi: Tel 013-4117745 ONLINE BORANG PESANAN PATI MINYAK ZAITUN

HIMPUNAN KHUTBAH HALAL TUBE

KURSUS SEMBELIHAN  

Wednesday, October 29, 2008Panel Syariah HPA pada hari ini (Isnin, 20 Oktober 2008) telah mengadakan kursus Sembelihan Syarak untuk staf-staf HPA yang terlibat dengan penyembelihan dari seluruh Malaysia.

Kursus diadakan di Pusat Penyembelihan HPA di Batu 6 Jln. Kodiang-Changloon dan disampaikan oleh Pengerusi Panel Syariah HPA iaitu Ybgh. Us Ahmad Ali. Kursus bermula jam 9.30 pagi dengan penerangan tentang syarat-syarat dan kaedah penyembelihan mengikut Syarak, kemudian diikuti dengan praktikal sembelihan, di mana semua staf/peserta yang terlibat diminta melakukan sembelihan dengan diperhatikan oleh Us. Ahmad Ali. Semua peserta/staf yang menghadiri kursus akan diberikan sijil oleh Panel Syariah sebagai pengakuan bagi kelayakan menyembelih.

AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


BEDAK BAYI  

Monday, October 27, 2008

Bedak IPK atau bedak bayi telah dikeluarkan dipasaran menggunakan dua jenis pewangi iaitu pewangi bayi perempuan(pink) dan bayi lelaki(biru).Ini menjadikan HPA kini mengeluarkan 4 jenis bedak wangi buat masa kini.Satu perkara yang sering dilakukan oleh ibu-ibu iaitu meletakan bedak pada bahagian sulit anak-anak.Hal ini sebenarnya tidak boleh dilakukan kerana kandungan kimia yang ada pada bedak juga boleh menjejaskan kesihatan anak-anak.Dalam HPA kita boleh menggunakan bedak delima biji yang dibuat daripada bedak sejuk dan kulit delima terutama untuk kesihatan bayi.Ia sangat baik bagi mendapatkan yis untuk kesihatan.

AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


KOPI RADIX PALSU  

Sunday, October 26, 2008

Kebangkitan HPA dengan produk 'killer' Kopi Radix menimbulkan kebimbangan banyak pihak. baru-baru ini beberapa pengedar HPA berjaya membongkar kegiatan ini di beberapa buah kedai di kawasan Bukit Selambau. Kopi Radix Papan palsu yang menyerupai RADIX HPA dijual dengan harga RM14.00 oleh sebuah van yang menyerupai van HPA. Pemandunya adalah seorang berbangsa Cina. Kopi Radix palsu ini dipasarkan melalui pemborong tertentu yang sememangnya berkerjasama dalam memasarkan produk ini.Dalam penelitian yang dilakukan, didapati terdapat banyak perbezaan ketara di antara Kopi Radix HPA dengan Radix palsu, antaranya:1. Warna merah pada bungkusan kopi palsu agak pudar.2. Saiznya agak memanjang berbanding bungkusan Kopi Radix asli yang lebar.3. Logo HPA pada kopi radix palsu agak cerah dan pudar sedangkan pada Radix asli gelap danterang.4. Logo buatan Malaysia yang terdapat di belakang radix palsu agak kecil dibandingkan denganKopi Radix asli HPA.5. Rasanya tawar dan tidak mempunyai aroma herba HPA.Kerjasama pengedar HPA diperlukan bagi memastikan ini dapat dibanteras secepat mungkin.Ends.......

AddThis Social Bookmark Button

Pautan pada catatan ini Email this post


 

Design Sobhi Hassan@ Copyright sobhishpa09