Keterangan Lanjut Sila Hubungi: Tel 013-4117745 ONLINE BORANG PESANAN PATI MINYAK ZAITUN

HIMPUNAN KHUTBAH HALAL TUBE

LEBIH HINA DARI LEMBU....PEROKOK !!!  

Saturday, March 28, 2009




..…Tuan Guru Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata umat Islam yang cuba menonjolkan keislaman mereka melalui pakaian jubah dan ketayap tetapi menghisap rokok adalah lebih hina daripada lembu.  Nik Aziz, yang juga Mursyidul Am Pas, berkata amalan menghisap rokok dikeji kerana diharamkan oleh agama dan doktor kerana ia memudaratkan kesihatan. "Contohnya, lembu yang berak di tengah jalan tidak boleh diambil tindakan undang-undang kerana tidak mempunyai otak dan fikiran.  "Tetapi manusia yang mempunyai otak sanggup melakukan perbuatan yang menyalahi agama dan kesihatan, apatah lagi dalam keadaan berpakaian melambangkan Islam (kopiah atau berjubah). "Maka, mereka yang melakukan perbuatan (menghisap rokok) itu dianggap lebih hina dari lembu,” katanya ketika menyampaikan kuliah Jumaat di Dataran Ilmu di sini, jumaat lalu.  Nik Abdul Aziz berkata ada antara umat Islam yang mencuri-curi menghisap rokok di serambi masjid sambil bersembang sementara menunaikan solat. Beliau mengingatkan umat Islam supaya menghentikan amalan yang dianggap jijik dan tidak berdisiplin itu. - 

Ends...
Sumber : Bernama

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


GEMOK...GEMOK...MASALAH BETUL.......???  

Friday, March 27, 2009





Entah di mana silapnya, setelah 14 kali menjalani rawatan sedut lemak pada badan, Noraini Mohd. Ghazali, 30, menghembuskan nafas terakhir ketika mahu mendapatkan rawatan susulan di sebuah klinik di Jalan Lima, Ampang dekat sini..Stoma K adalah satu bentuk ramuan yang dihasilkan 100% dari herba dan tidak mengandungi bahan kimia. Bahan aktif falam produk ini ialah (-) Hydrocytic Acid (-) HCA ini berupaya untuk mengurangkan selera makan, membantu penghasilan dan penyimpanan lemak dan mengaktifkan pembakaran lemak. Formula ini amat berkesan untuk mengatasi permasalahan obesiti. Keadaan in akan menyebabkan kebanyakan kalori ditukarkan kepada glikogen dalam hati dan hanya sedikit kalori akan disimpan sebagai lemak. Kebanyakan produk pelangsing dan menurunkan berat badan yag terdapat di pasaran menggunkan bahan kimia yang boleh menyebabkan berlakunya kesan sampingan khusus kepada gangguan tekanan jantung. Stoma K amat sesuai dan selamat digunakan…Juga boleh menggunakan 2 jenis pegaga iaitu Hydrocotyle Asiatica dan Hydrocotyle Sibthorpiodes berfungsi sebagai pembakar lemak khusus kepada mereka yang ingin menurunkan berta badan. Kelebihan Teh Asiatica adalah seperti berikut:-1. Menurunkan kadar kolesterol dan menghancurkan lemak dalam badan serta mampu menormalkan tekanan darah.
2. Membuang toksid dalam tubuh.
3. Memecahkan batu karang jika diminum bersama Malac dan Madu Asli.
4. Mengencangkan otot yang kendur (Sapukan Minyak But-But pada bahagian tersebut).
5. Mengatasi masalah anak yang mengalami kembung perut jika diambil bersama Madu Asli.
7. Meningkatkan kecergasan dan pengembangan otak.
8. Mengatasi masalah sembelit dan buasir.
9. Mengatasi migrain.
10. Mengatasi Asidosis dan Diverculata.
11. Mengatasi masalah peradangan sendi.
12. Mengatasi ghout.

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


DAGING KICAP PEDAS (HPA PACK)  

Wednesday, March 25, 2009


MASAK DAGING KICAP PEDAS...Bahan-bahan :  Satu Pack daging lembu HPA, di hiris nipis  Bahan kisar :  2 biji bawang besar  4 biji bawang putih  2 inci halia  dua batang serai  lengkuas  20 tangkai cili kering  2 inci Kulit Kayu manis  3 kuntum Bunga Lawang  3 biji Buah Pelaga  3 kuntum Bunga Cengkih  2 keping asam gelugor  5 sudu makan kicap manis  Garam bukit & madu HPA secukup rasa  Cara-cara:  1. Panaskan sedikit minyak dan tumiskan bahan kisar dan rempah2. Masukkan daging dan masak sehingga daging empuk. Boleh tambah air dalam proses melembutkan daging itu.  2. Bila daging sudah lembut, masukkan asam gelugor. Masukkan kicap, perasakan dengan garam dan madu.Gerenti tak cukup...!!!!

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


KERACUNAN MAKANAN HARIAN!!!!  

Tuesday, March 24, 2009


Tidak dapat dinafikan bahawa sebahagian besar ikan-ikan yang kita makan setiap Hari adalah diimport dari negara Thai. Setelah ditangkap oleh perusahan para nelayan di sana, ikan-ikan itu dimasukan ke dalam kontena Dan ditimbus dengan ketulan-ketulan airbatu supaya ianya boleh bertahan lama sepanjang perjalanan ke Malaysia & Singapura. Perjalanan biasanya mengambil masa selama 6 atau 7 jam...
Dan masa ituIkan-ikan tersebut tiba di Malaysia Dan Singapura dengan keadaan lesuDan kurang segar. Untuk mengelakkan berlakunya perkara ini... Pihak pengusaha perikanan di negara Thai kini menggunakan teknik baru.Tahukah anda semua.. Teknik baru yang digunakan itu?Sebelum dieksport.. Semua ikan-ikan direndam dulu di dalam air yang dicampur dengan kimia bernama FOMILIN. Ini adala bertujuan supaya ikan-ikan yang dieksport itu boleh bertahan jauh lebih lama dan kelihatan masih 'fresh', keras dan segar bila sampai ke distinasinya.
Tahu kah anda semua... Apa itu kimia bernama FOMILIN? FOMILIN merupakan sejenis kimia yang disuntik ke dalam mayat supaya ianyaboleh bertahan lama. Bahasa omputih 'embalm'.. Mayat-mayat insan Islam diharamkan disuntik dengan kimia ini.
Sekarang.. tanpa disedari... ikan-ikan yang kita makan Hari-Hari mengandungi kimia itu. Apa hukumnya pulak? Kalau Kita beli ikan di pasar... Ada caranya untuk kita mengesan. Kalau ikan-ikan itu TIDAK dihinggapi lalat.. Bermakna ikan-ikan itu telah direndam dengan kimia Fomilin... Kerana .. Lalat lebih mengetahui...Untuk mengelak dan memberi kecergasan semula pada tubuh cadangan para perawat2 HPA ..:Gunakan set lengkap..Perhatikan gambar di atas..Ini untuk dapat Imuniti tubuh yang seimbang dan pasti yang terbaik untuk tubuh anda..SET LENGKAP rawatan herba alamiah HPA...

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


SPIRULINA OH OH 0H SPIRULINA  

Monday, March 23, 2009





Masih ramai yang masih tidak tahu tentang kehalalan dan kesucian spirulina. Percaya atau tidak bahawa spirulina dari negara barat samaada Amerika dan sekutu nya (Hawai) dan tidak jauh dari negara kita thailand ia ditanam dan di ternak didalam kolam najis babi. Jika anda tidak percaya type dlm mana search engine spirulina pig waste berlambak web mengenainya. Asalnya spirulina adalah alga yang ditanam dlm air laut. Namun peringkat kajian saintis barat mereka menanam spirulina dlm kolam najis babi utk merawat sisa kumbahan air najis babi. Selepas itu mereka mendapati nutrien dlm spirulina semakin bertambah jika diternak di dalam air najis babi. Memang mereka mendakwa bahawa ia utk merawat sisa najis dan spirulina itu boleh dijadikan makanan babi. Namun apakah produk yang berharga itu dibuang atau dijadikan makanan babi. Apakah yang dimakan oleh saudara islam kita suci. Terpulang pada anda semua surf dlm internet search SPIRULINA PIG WASTE dan lihat bagaimana byk kajian tentang kajian saintis barat bagi merosakkan bangsa kita. Dibawah adalah contoh laman web: http://www.grad.cmu.ac.th/abstract/2000/sci/abstract/sci05012.html Terima kasih. Dipetik dari sihatceriagroups. SILA SEBARKAN KEPADA SAUDARA SEISLAM , BERHATI-HATI DALAM MENGAMALKAN PEMAKANAN TAMBAHAN (VITAMIN)….Dlm isu ini HPA amat prihatin dan keluarkan beberapa produk asas spirulina yang di jamin halal dan spirulina HPA di ternak sendiri serta di pantau keseluruhan nya…Produk seperti di gambar atas…..PRODUK HALAL TANGGUNGJAWAB BERSAMA…Yakin lah HPA Boleh..

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


JADIKAN CEKODOK RANGGUP ...dgn minyak ZAITON  

Sunday, March 22, 2009


"CEKODOK" , "CUCUR UDANG" , "JEMPUT-JEMPUT" atau apa saja nama yang diberikan terhadap kuih tradisional orang melayu yang biasanya dihidangkan untuk sarapan pagi atau minum petang untuk keluarga yang bahan utamanya adalah tepung gandum ini insyallah akan menjadi lebih ranggup apabila digoreng sekiranya dimasukan 1 sudu minyak zaiton HPA semasa proses menguli @ menggaul dilakukan. Dengan memasukan minyak zaiton ini juga akan menjimatkan penggunaan minyak semasa menggoreng. Keranggupan ini akan bertambah lazat sekiranya ianya dicicah dengan Sos Cili @ Sos Thai @ Sos Tomata HPA.
JADIKAN LADA KISAR KITA TAHAN LAMA DAN BERSINAR!!!!
Mudah saja . Campurkan lada kering yang hendak di"blender" dengan sedikit minyak zaiton HPA . Insyallah lada tersebut akan tahan lebih lama , bersinar @ berkilat dan akan menjimatkan penggunaan minyak semasa menumis...SELAMAT MENCUBA..

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


 

Design Sobhi Hassan@ Copyright sobhishpa09