JADIKAN CEKODOK RANGGUP ...dgn minyak ZAITON
Sunday, March 22, 2009
"CEKODOK" , "CUCUR UDANG" , "JEMPUT-JEMPUT" atau apa saja nama yang diberikan terhadap kuih tradisional orang melayu yang biasanya dihidangkan untuk sarapan pagi atau minum petang untuk keluarga yang bahan utamanya adalah tepung gandum ini insyallah akan menjadi lebih ranggup apabila digoreng sekiranya dimasukan 1 sudu minyak zaiton HPA semasa proses menguli @ menggaul dilakukan. Dengan memasukan minyak zaiton ini juga akan menjimatkan penggunaan minyak semasa menggoreng. Keranggupan ini akan bertambah lazat sekiranya ianya dicicah dengan Sos Cili @ Sos Thai @ Sos Tomata HPA.
JADIKAN LADA KISAR KITA TAHAN LAMA DAN BERSINAR!!!!
Mudah saja . Campurkan lada kering yang hendak di"blender" dengan sedikit minyak zaiton HPA . Insyallah lada tersebut akan tahan lebih lama , bersinar @ berkilat dan akan menjimatkan penggunaan minyak semasa menumis...SELAMAT MENCUBA..
0 ulasan: to “ JADIKAN CEKODOK RANGGUP ...dgn minyak ZAITON ”
Post a Comment